mandag 26. august 2024

 Djevelkylling med ovnsbakt blomkål


Varm ovnen til 200 grader varmluft


Pr. person
Kcal: 564
Karbohydrater: 9g
Protein: 46g
Fett: 37g

2 personer

280 g kyllingbryst
30 g kremost naturell
70 g kremfløte
80 g tomatsalsa uten sukker
2 ss syltede jalapeños.

400 g blomkål
1 ss/15 g olivenolje
1 ts paprikapulver
1 ts røkt paprikapulver
50 g revet cheddar ost

Bland kremost, fløte, tomatsalsa og salt og pepper godt sammen. Ha kyllingen i en ildfast form og hell blandingen over. Topp med jalapeños.

Rør sammen marinaden. 
Olivenolje, paprikapulver, røkt paprika, salt og pepper. Skjær blomkålen i små buketter og vend de i marinaden. Fordel dem på en stekeplate.

Sett alt sammen inn i ovnen i ca 20 minutter. Ta ut blomkålen og fordel osten over. Sett det inn igjen, la det gratinere ytterligere 5 minutter. 
Sjekk at kyllingen er gjennomstekt før servering, er ikke sikkert at alt blir ferdig samtidig. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar