Meksikansk shakshuka
Pr. person
Kcal: 531
Karbohydrater: 11g
Protein: 31g
Fett: 40 g
2 personer
30 g løk
2 fedd hvitløk
100 g rød paprika
15 g smør til steking
1/2 ts røkt paprikapulver
1 ts chiliflak
1 ts spisskummen
200 g hakkede tomater
4 egg
100 g cheddar
70 g avokado i skiver
Friskhakket koriander
Limebåter
Hakk løk og hvitløk fint og paprikaen i terninger. Varm smøret i en panne som tåler å stå i ovnen og fres løk og hvitløk raskt. Tilsett krydderet. Røkt paprikapulver, chiliflak og spisskummen. Rør godt rundt og ha i paprika, la det steke et par minutter.
Hell de hakkede tomatene og smak til med salt og pepper.
Lag små fordypninger til eggene og knekk eggene oppi. Ha over revet cheddar og bak det hele i ovnen i ca 8-10 minutter. Eggehvitene skal være faste og plommen skal ha satt seg.
La det avkjøle seg litt og legg avokadoskiver på. Dryss over koriander og ha en limebåt ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar