mandag 23. september 2024

Kjøttboller med mozzarella

Varm ovnen til 200 grader

4 personer

Pr. person
Kcal: 491
Karbohydrater: 12g
Protein: 42g
Fett: 30g

400 g kjøttdeig
200 g mozzarella
1 egg
1 ts oregano
1 ts basilikum
20 g smør

400 g hakkede tomater
1 liten løk
2 fedd hvitløk
2 ts oregano
2 ts basilikum
50 g parmesan
600 g squash

Bland kjøtt, egg, basilikum, oregano, salt og pepper. Skjær opp mozzarellaen i terninger. Form små kjøttboller og putt en liten mozzarella bit i hver av dem. Sett resten av osten til siden. Smelt smør i en varm panne og brun kjøttbollene. 

Hakk løk og hvitløk. Fres det sammen med oregano, basilikum sammen med resten av stekefettet til kjøttbollene. Ha i tomatene og kok opp. Smak til med salt og pepper.

Ha kjøttbollene i smurt ildfast form og hell over sausen. Ha over resten av mozzarellaen og revet parmesan over. La den stå i ovnen i 15 minutter til osten er gyllen.
Skjær squashen i tynne strimler med en mandolin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar