torsdag 13. april 2023

 Kjøttboller og potetmos


Til to personer

Kjøttdeig 250g
Potet 500g
Grønnkål 50g
Panko 30g
Løk 1 stk
Hvitløk
Tranebær 20g
Rødvinssaus 60g
Tranbærsyltetøy
Kjøttbuljong
Melk
Egg

Skrell poteter og kok dem til de er møre. Tilsett 3 ss melk, 1/2 ts salt og mos de. Tilsett en klatt med smør og smak til med pepper.

Bland kjøttdeig, ett egg, panko og 1/2 ts salt. Bland det sammen, fukt hendene og lag kjøttboller. Varm opp litt olje i en stekepanne på middels høy varme, stek de i 12-14 min til de er brune og gjennomstekte.

Skjær løk i tynne skiver og press en hvitløk. Fjern stilken og grovhakk grønnkål.
Smelt 1/2 ss smør i en kjele på middels varme. Tilsett hvitløk og stek i 1 min. Ha i grønnkål, 1/4 ts salt og en klype pepper. Senk varmen, ha i tranebær, rør godt og stek i 3-4 min.

Varm 1/2 ss olivenolje i stekepanne og stek løken til den er myk. Tilsett 1/2 dl vann, litt tranbærsyltetøy, rødvinssaus, 1/4 ts salt, 4g kjøttbuljong. Ha i kjøttbollene og la det koke opp.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar