tirsdag 18. april 2023

 Fylt paprika med perlecouscous


Sett ovnen på 200 grader

Kjøttdeig 250g
Rød paprika 2 stk
Tomatpure 1 boks
Perlecouscous 170g
Creme Fraiche 1/2
Revet mozzarella 50g
Løk 1/2
Gulrot 1 stk
Hvitløk 1 stk
Chiliflak
Bladpersille

Ay Cajun-ba krydderblanding:
Salt
Hvit og sort pepper
Paprikapulver
Løkpulver
Kajennepepper
Timian
Oregano

Skjær paprika i to og fjern frøene. Fordel de på et stekebrett med bakepapir. Ha over olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak i ovnen på midterste hylle i 10-15 min.

Kok opp en kjele vann og lag perlecouscous etter anvisning.

Varm litt olje i en stekepanne og stek kjøttdeig med hakket løk og revet gulrot. Tilsett litt av krydderblandingen, tomatpure og presset hvitløk. Smak til med chiliflak og 1/2 ts salt. Ha i 1/2 dl vann og la det putre. Skru av varmen og tilsett 1 ss Creme Fraiche. Rør godt og smak til med salt og pepper.

Ta parikaen og fyll de med kjøttdeigblandingen, strø over revet mozzarella og bak i ovnen 5-7 min til osten er gyllen.

Hakk persille og og bland dette med perlecouscous og en 1/2 pakke creme fraiche. Smak til med salt og pepper.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar