onsdag 17. august 2022

 Lam med hummus


400 g lammekjøttdeig
1 gul løk
3 hvitløkfedd presset
Sitron
3 ss tørkede tranebær eller rosiner
1 dl skoldede mandler eller et par ss pinekjerner
2, 5 dl kjøttbuljong
1 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
1/2 ts kanel
1/2 ts allehånde  
1/4 ts revet muskatnøtt
Frisk persille eller koriander evt en frisk salat til

Hummus
1 boks med kikerter
1-2 hvitløkfedd
1 ss tahinipaste
1 ts spisskummen


Stek kjøttet på høy varme med litt olje, det skal brunes, saltes og pepres godt. Når det får farge tilsetter du hvitløk og løk. Stek videre på høy varme, men pass på at det ikke blir brent. Når løken er mør tilsetter du krydder og tranebær. La det frese og tilsett buljong. Skru ned varmen til putrenivå, og la det stå med halvt pålagt lokk mens du gjør alt annet klart. Når du er ferdig så smak til med sitronsaft over. Syre og salt er god venn med fettet fra lammet.

Hummus lager du ved å helle av laken i en egen bolle. Kjør kikertene sammen med hvitløk, spisskummen, sitronsaft, salt og pepper. Spe med laken fra kikertene til ønsket konsistens med en stavmikser. Hell over litt olivenolje rett før servering.

Har du anledning så rister du skolede mandler med litt salt og olje i en panne før anretning eller bruk pinjekjerner.

Tips. Retten kan serveres med pitabrød, hvitløksbaguette eller bulgur. Eks til variasjoner for en god salat er redikker, nektariner med litt olivenolje og eplecidereddik, salt pepper og litt honning,

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar