lørdag 2. mai 2020

Pestolasagne


Sett ovnen på 225 grader

9 lasagneplater
1 potte frisk basilikum
60 g pinjekjerner 
1 hvitløkfedd 
1 dl extra virgin olivenolje 
120 g revet parmesan (hold av litt til å bruke på toppen av lasagnen)
500 g ricotta 
2 revet mozzerella
1 egg

Evt. Jeg syns retten er litt tam på smak, så man kan tilsette kylling, bacon eller pinjekjerner i lasagnen.

Kok lasagneplatene i en kjele i 6 minutter. Avkjøl dem under kaldt vann og legg til side. 
Lag pesto ved å blande basilikum, parmesan, pinekjerner, hvitløk og olivenolje i en blender til den er jevn.
Bland sammen ricotta, egg, salt, pepper og 1/2 dl vann.
Ta en ildfast form og legg ricottablandingen, lasagneplater og pesto lagvis. Topp med revet mozzerela og parmesan. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i 35 min midt i ovnen. 
Ta av folien og sett ovnen på grill. Stek i ca 10 minutter til osten er gyllenbrun. La den hvile i 5 minutter før servering.

Server med en salat og hvitløksbaguett til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar