fredag 30. april 2021

 Thaisalat 


2 gulrøtter
1/2 squash
1/2 purre 
1/4 hodekål eller rødkål 
200-250 g scampi eller kyllingfilet 
Chiliflak
Frisk koriander 
Peanøtter 
Sriracha

Dressing:
1-2 hakket hvitløksfedd 
1 lime, bruk saften
1 ts revet frisk inefær eller mer
3 ss soyasaus 
2 ss toppede peanøttsmør 
2 ss lønnesirup 


Bruk et juliennejern til å lage strimler av gulrøttene og squashen. Finsnitt purre og hodekålen og bland alt i en bolle. Varm litt olje og stek scampi med chiliflak. Putt til side. 

Lag dressingen, visp inn peanøttsmør. Blir den for tykk kan du blande inn 1-2 ss vann.

Fordel dressingen over salaten, Ha i scampi, dryss over peanøtter og koriander. Servere med sriracha om du ønsker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar