Thaisalat
2 gulrøtter
1/2 squash
1/2 purre
1/4 hodekål eller rødkål
200-250 g scampi eller kyllingfilet
Chiliflak
Frisk koriander
Peanøtter
Sriracha
Dressing:
1-2 hakket hvitløksfedd
1 lime, bruk saften
1 ts revet frisk inefær eller mer
3 ss soyasaus
2 ss toppede peanøttsmør
2 ss lønnesirup
Bruk et juliennejern til å lage strimler av gulrøttene og squashen. Finsnitt purre og hodekålen og bland alt i en bolle. Varm litt olje og stek scampi med chiliflak. Putt til side.
Lag dressingen, visp inn peanøttsmør. Blir den for tykk kan du blande inn 1-2 ss vann.
Fordel dressingen over salaten, Ha i scampi, dryss over peanøtter og koriander. Servere med sriracha om du ønsker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar