Tomatsuppe med italienske kjøttboller
4 egg
1 løk
1 gulrot
2 fedd hvitløk
1 chili
1 ts tørket timian/oregano
400 g tomater på boks (gjerne økologisk)
3 dl vann
1 dl melk
1 kylling buljong terning
200 g salsiccia*
Kok opp en liten kjele med vann. Når det koker legger du eggene oppi. La de bli hardkokte, ca 10 min.
Riv løk, gulrot, hvitløk og finhakk chili. Varm opp en kjele med litt olje. Stek grønnsakene med timian eller oregano til løken er blank. Tilsett tomatene, vann, melk og buljong. Gi det et oppkok, og kjør suppen glatt med stavmikser. La suppen småkoke i ca 10 min. Smak til med salt og pepper.
Så skal du steke små kjøttboller av salsiccia. Man kan ta av skinnet og steke små boller av kjøtt, eller lage sin egen.
Stekes til de er gyldne og gjennomstekt.
* Salsiccia er en italiensk pølse av svinekjøtt og urter. Den består av: svinekjøtt, salt, hvitløk (bakt) sort pepper, ristede fennikelfrø og chili.
Server suppen med kjøttboller, hardkokte egg og noen dråper god olivenolje over.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar