søndag 13. mars 2016

Shepherd's Pai


Sett ovnen på 200 grader, varmluft eller grill.

Søtpotet
Blomkål
Smør 
2 dl melk
Parmesan 
400 g kjøttdeig eller lam 
1 løk
2 vårløk
2 fedd hvitløk
2 stk gulerøtter 
1 paprika 
1 boks hermetiske tomater
4 ss tomatpuré
1 håndfull fersk basilikum
3 fedd hvitløk 


Vask og skrell søtpoteter og blomkål, kan bruke bare vanlig potet om ønskelig. Del opp i store biter og kok dem møre.

Brun kjøttet på sterk varme i en stor panne. I mens kutter du opp løk, vårløk, hvitløk, gulerøttet og paprika. Demp varmen, tilsett grønnsakene og stek til gulerøttene er passe møre. Krydre med salt, pepper og rosmarin. 

Ha 2 ss olje i en panne, stek hvitløken til den blir gyllen. Ta den ut og tilsett de hermetiske tomatene, tomatpuré og basilikum. La det putre så lenge du har tid til. Smak til med salt og pepper. Bland tomatsausen med kjøttfyllet. 

Når søtpoteten og blomkålen er mør heller du ut vannet. Tilsett melk og smør, mos til du får en glatt og fin konsistens. Smak til med salt og pepper.

Legg kjøttfyllet i en ildfast form, ha potetmosen over som et lokk. Strø over parmesan eller annen ost. Stek i 20-30 min til det er gylden på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar