onsdag 12. mars 2014

Burger med pistasjpesto


650 gram kjøttdeig (jeg blandet lammekjøttdeig og vanlig for mer smak)
0,6 dl hakket persille
0,6 dl hakket mynteblader
1 ts spisskummen
1/4 ts allehånde
1/4 ts kanel
1/4 ts svart pepper
1/2 ts salt

Pesto
2,5 dl usaltet pistasjnøtter uten skall
1,25 dl olivenolje
0,6 dl mynteblader
1 fedd hvitløk
1 ts sitronjuce eller mer
Litt havsalt

Bland kjøttdeig med krydder og urter. Form 4 burgere og stek dem. Mens de stekes lager du pesto i en kjøkkenmaskin. Server burgeren med pesto over, serveres som de er eller med en salat til.

Tips: 
For å holde pestoen grønn og finere utover uken hvis du lager en stor porsjon. Blansjer myntebladene først.
Kjøp friske urter som hakkes opp og ha de i fryseren.

1 kommentar: