Mørbradbiff i sennepsaus med grønnkålsalat
Varm ovnen til 180 grader
Pr. person
Kcal: 613
Karbohydrater: 9g
Protein: 41g
Fett: 45g
4 personer
600 g mørbrad av storfe eller svin
Friskhakket timian
400 g sjampinjong
2 1/2 dl kremfløte
2 ss sennep
1 dl oksebuljong
2 ts paprikapulver
100 g løk
50 g smør
300 g grønnkål
1 ss olivenolje
1 ts sitronsaft
Skjært bort sener og seige hinner av kjøttet, la de bli ca 2 cm tykke. Dryss over salt, pepper og timian.
Smelt en tredjedel av smøret i en panne og brun biffen på alle sider. Legg dem over i en ildfast form.
Rengjør sjampinjong og del de i fire biter. Stek dette med den andre tredjedelen av smøret til de har fått farge. Ha i fløte, buljong og sennep. Rør dette godt sammen. La de koke opp, senk varmen og la det putre i 5-10 min. Smak til sausen med salt og pepper og hell det over det stekte kjøttet. Sett det inn i ovnen og bak det i 10-15 min.
Skjær løken i tynne strimler og stek det i resten av smøret og fordel dette over mørbradbiffen.
Skyll grønnkål grundig og riv de i biter. Du kan gjerne forvelle grønnkålen raskt. Ha det ca 1 min i kokende lettsaltet vann.
Bland olivenolje, sitron og salt. Masser dressingen inn i grønnkålen helt til du merker bladene blir myke og medgjørlige.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar