lørdag 3. desember 2022

Biff med kremet spinatsaus

Sett ovnen på 220 grader varmluft

Til to personer:
300 g ytrefilet av storfe
500 g poteter
Matfløte
Spinat
Sjalottløk
Rødløk
Hvitløk

Ta ut kjøttet og krydre hver side med salt.

Skjær potetene uskrellet i 2 cm biter. Fordel på et stekebrett og dypp over en skvett olje og krydre med salt og pepper. Bland godt og bak det i 20-25 min.

Skjær to rødløk i tynne skiver. Stek dette med litt olivenolje og en klype salt i 5-6 min. Tilsett 4 ss vann og 2 ts sukker og bland godt. Stek det i 2-3 min til løken er karamellisert. Overfør til en skål.

Skjær to sjalottløk i tynne skiver og press 1-2 hvitløk. Skyll spinaten over et dørslag.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme. Brun kjøttet i 1 min på hver side. Senk til middels høy varme og stek ytterligere i 2 min på hver side for medium stekt. Dekk kjøttet i folie og la hvile før servering. Det vil fortsette og steke litt mens det hviler.

Stek sjalottløk i 2-3 min. Tilsett hvitløk og spinat. Når spinaten har falt sammen tilsetter du 1/2 pakke matfløte, kyllingbuljong og evt kraft fra kjøttet. Kok det opp og smak til med salt og pepper.

Når potetene er ferdig blander du de med karamellisert rødløk. Skjær kjøttet i skiver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar