Sprøstekt blomkål med bakt søtpotet og kålsalat
Sett ovnen på 240 grader varmluft
Til to personer:
1 søtpotet
1/2 blomkål
1 lime
2 vårløk
Strimet salat type coleslaw
Panko
Ketchup
Sesamfrø
Søt chilisaus
Soyasaus
Srirachamajones:
5 ss majones
1,5 ss srirachasaus
1 ts sitronsaft
salt og pepper
Svart Sesammajones:
5 ss majones
1 ss sesamolje eller mer
Sorte sesamfrø
Salt
(har ikke testet denne så her må du smake til selv)
Skjær søtpoteten med skallet på i 1 cm tynne staver. Bland dette i en bolle med olivenolje, salt, pepper og sesamfrø.
Skjær blomkålen i små buketter.
Bland sammen srirachamajones med litt ketchup og smak til med salt og pepper i en bolle og bland inn blomkål. Tilsett panko og bland godt.
Fordel jevnt panert blomkål på den ene siden av et stekebrett med bakepapir og strø over litt ekstra panko. På den andre siden, legger du søtpoteten. Bak dette i ovnen i 20-25 min til blomkålen er sprø og søtpoteten er gyllen.
Bland søt chilisaus med soyasaus. Smak til med limesaft og sesamfrø i en skål.
Bland salaten med vårløk i tynne skiver og sesammajones.
Anrett salat, søtpotet og stekt blomkål på en tallerken. Drypp over søt chilisaus blandingen med resterende sesammajones på siden.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar