mandag 30. august 2021

 Kremet laks med spinat og soltørket tomat

Til 4 personer

500 g laks
4 fedd hvitløk
3 stk sjalottløk
3 dl kremfløte
125 g spinat
80 g parmesan
1 stk soltørket tomat
Ris
Pinjekjerner

Kok opp ris i en kasserolle.
Varm litt olje i en stekepanne på middels varme. Krydre laksefiletene med salt og pepper på begge sider. Stek i ca 2 minutter på hver side. Legg så laksen til side.

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Ha over i samme stekepanne og fres det til løken er blank. Tilsett soltørkede tomater og kremfløte. Kok forsiktig opp og la det koke i ca 1 minutt. Tilsett spinat og la den falle sammen, ha i revet parmesan. Smak til med salt og pepper.

Legg laksefilette tilbake i pannen og øs over litt saus. Sett på lokk og la stå i ca 1 minutt. 
Serveres gjerne med noen ristede pinjekjerner over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar