tirsdag 28. februar 2017

Selleri og persillerotsuppe med skrei og reker


400 g skrei 
2-3 store persillerøtter eller pastinakk 
1/2 sellerirot 
3 dl kremfløte 
6 dl grønnsaksvann fra kokingen
40 stk rensede reker 
Bacon
Frisk persille

Rens grønnsakene og kutt dem i terninger. Kok dem i ca 15 min. Sil av vannet, og ta vare på 6 dl til suppen. Tilsett fløte i grønnsakene og kjør det med en stavmikser til en jevn suppe. Ha i grønnsaksvannet og smak til med salt og pepper. Ha i torsken som er kuttet i terninger, la den trekke i suppen i ca 3 til 4 min. Ha i frisk persille og reker.
Godt å steke bacon til så man får noe sprøtt til, og hell gjerne litt hvitløksolje over for litt mere smak hvis du ikke tar det i med grønnsakene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar