torsdag 31. mars 2016

Grønnsaker med strimlet svinekjøtt aka Fried Rice 

Her er det brukt ris, men tror retten vil smake like godt med et av disse alternativene.
Gulrotris
Blomkålris
Plain blomkålris


200 g ris eller "grønnsakris"
200 g strimlet svinekjøtt 
1 løk
1 paprika 
1 brokkoli
1/2 chilli
hvitløk
ingefær
100 g erter
2-3 egg
1 lime
1/2 potte koriander 
soyasaus 


Bruk en stor wok panne og stek kjøttet til det har en fin stekeskorpe og er gjennomstekt. Ta ut kjøttet og sett til side.
Løk og paprika strimles, brokkoli kuttes i små buketter, finhakk chili, hvitløk og ingefær finrives. Stek til det begynner å bli myk. Tilsett kjøtt, ris og erter i pannen og bland godt sammen. 

Lag en liten grop midt i pannen, klekk i eggene og rør de med en gaffel. Når eggene begynner å sette seg røres det hele godt sammen.

Smak til med soyasaus, revet limeskall, limesaft, finhakket koriander, salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar