tirsdag 29. desember 2015

Minipaier 


Sett ovnen til 190 grader. Her brukte jeg to ulike fyll. Stekes midt i ovnen til eggstanden har satt seg og paiene er gyldne. Ca 30 min.

Jeg brukte ferdigkjøpt paibunn. En paibunn ble ca 18 små paier. Stikk ut små sirkler med et kjøkkenglass, ta bunnen over i muffinsformer. Her brukte jeg dobbel form da papiret var tynt og helte over blandingen. I tillegg brukte jeg et brett som paiene passet oppi så det ikke renner utover. Muffinsformene var alene for tynne til å steke på brett.

Pai 1
Løkpai 

En ferdigkjøpt paibunn
Løk 2-3 stk
2 egg
50 g nyrevet  parmesan
1 ts tørr salvie
Evt 75 g bacon

Varm smør i en gryte, tilsett finhakket løk og evt bacon. Ha det på svak varme i ca 25 min til løken er myk. Begynner løken å bli brun tilsetter du 1 ss vann i gryten.
Tilsett piskede egg, parmesan og salvie. Smak til med salt og pepper.

Pai 2
Ost og skinke

En ferdigkjøpt paibunn
3 egg
3 dl matfløte
3 dl revet ost
100 g skinke
Cherrytomater
Evt frisk basilikum til pynt

Visp sammen egg, fløte sammen med litt salt og pepper. Ha i ost og skinke. Avslutt med cherrytomater på toppen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar