Sjokoladekake med Mascarponekrem
Sett ovnen på 190 grader, smør en form på ca 28 cm
Kake
5 egg
100 g sukker
135 g smør
2 fl kremfløte
1 vaniljestang
400 g mørk sjokolade
135 g hvetemel
Egg og sukker vispes for hånd. Ha smør, kremfløte og frø fra en vaniljestang i en kjele. Varm dette opp til blandingen så vidt småkoker. Ta kjelen av varmen og ha i sjokoladen. Rør til sjokoladen er oppløst og glatt. Bland dette sammen med egg, sukker og mel.
Ha røren i en smurt form. Stekes midt i ovnen 10-15 minutter. Start med 10 minutter og sjekk ofte, kaken skal ikke være helt stekt. Bare stekt sånn at overflaten, sider og bunn er faste. Midten skal være myk og flytende, kaken vil stivne når den er avkjølt.
Mascarponekrem
1 appelsin + saft
2 lime + saft
1 vaniljestang
130 g melis
150 g Mascarpone
300 g Philadelphia kremet naturell
Vask appelsin og lime godt og tørk med papir. Riv skallet, pass på å ikke få med det hvite. Bland dette sammen med ca 1 1/2 ts presset saft fra appelsin og saften fra en hel lime. Ta i frøene fra en vaniljestang og melis. Dette blandes med Mascarpone og Philadelphia i en bolle, rør for hånd og stopp når alt er blandet fint sammen.
Topping
500 g bringebær
500 g blåbær
Melis
Ha kremen over den avkjølte kaken, pynt med friske bær og sikt litt melis over tilslutt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar