mandag 5. oktober 2015

Chili og limemarinerte bønner


Ser litt kjedelig ut, men smaken er god og enkelt tilbehør som passer til det meste.
Oppskriften holder til ca 4 personer.

2 dl hvite bønner
1 fersk rød chili
1 hvitlølbåt finhakket 
1 lime
1 vårløk i tynne skiver
3 ss eplecidereddik 
3 ss olivenolje 
1 ss honning 
1/2 ts salt

Ha edikk, olivenolje, honning, salt og saften av en hel lime i en bolle. Finhakk eller rasp chilien sammen med hvitløken og bland alt sammen.
Skyld bønnene godt og ha de i marinaden i minst 30 minutter. Kutt vårløken i tynne skiver og vend de i blandingen. 

Tips: Kjøpt en pose med chili? Ta ut kjernen og putt de i en pose og legg det i fryseren. Da har du alltid fersk chili tilgjengelig og den er super lett å raspe opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar