Chili og limemarinerte bønner
Ser litt kjedelig ut, men smaken er god og enkelt tilbehør som passer til det meste.
Oppskriften holder til ca 4 personer.
2 dl hvite bønner
1 fersk rød chili
1 hvitlølbåt finhakket
1 lime
1 vårløk i tynne skiver
3 ss eplecidereddik
3 ss olivenolje
1 ss honning
1/2 ts salt
Ha edikk, olivenolje, honning, salt og saften av en hel lime i en bolle. Finhakk eller rasp chilien sammen med hvitløken og bland alt sammen.
Skyld bønnene godt og ha de i marinaden i minst 30 minutter. Kutt vårløken i tynne skiver og vend de i blandingen.
Tips: Kjøpt en pose med chili? Ta ut kjernen og putt de i en pose og legg det i fryseren. Da har du alltid fersk chili tilgjengelig og den er super lett å raspe opp.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar